color colour design art public art LaTourelle Witthöft

Caption

color colour design art public art LaTourelle Witthöft

Circular Light

Finansverwaltung LaTourelle Witthöft

Circular Light

Finansverwaltung Witthöft LaTourelle

Railing Detail

Finansverwaltung LaTourelle Witthöft

View from outside

Finansverwaltung LaTourelle Witthöft

Light Well

Tax Department

2008

Königs Wusterhausen, Germany

Architects: Planungsbüro Numrich Albrecht Klumpp Architekten

Public Art Commission by: Land Brandenburg, vertreten durch BLB Brandenburgischer Landesbetrieb für Liegenschaften und Bauen Niederlassung Frankfurt Oder

 

The dynamic figure of the existing staircase was emphasized with a series of coloured bands that mediate between the scale of the building and of the individual. The walls and ceiling are kept white to accentuate the striking colours that are chosen to provide a vibrant polychromatic experience.The circular lighting elements designed by Louise Witthöft complement the formal strategy and illuminate the atrium. At the opposite end of the building, a light well was conceived as a complementary figure, coloured yellow in its entirety to provide a warm illumination for this area without windows.

 


© Witthöft & Latourelle 2019.

info(at)witthoeft-latourelle.com
Berlin